Red Dot Led Lighting Co.,Ltd

LED терапевтичните лампи с червена светлина, произхождащи от космоса, сега показват своите умения на пазара за красота

Време за освобождаване: 2020-10-19 16:19:45  Хитове: 36

Освен че се използват в сензори, светодиодите с червена светлина могат да се използват и при медицинско лечение. През последните години се появиха много инструменти за третиране с червена светлина и близки инфрачервени LED, твърдейки, че LED лампите могат да се използват за постигане на красиви ефекти. Има не само специализирани козметични клиники, но и Купете устройство за домашно лечение за употреба.   Азия е важен пазар за оборудване за красота, с петгодишен темп на растеж до 20%.


Червеното LED осветление първоначално не беше с цел красота. Произхожда от изследване, проведено от НАСА и Уисконсинския център за космическа автоматизация и роботика (WCSAR). Надяваме се, че растенията могат да се отглеждат в затворени пространства като космическата совалка и Международната космическа станция. Поддържайте хранителния баланс на авиационния персонал.


По това време изследването установи, че дължината на вълната на светодиода с червена светлина може да стимулира растежа на растенията и фотосинтезата и да стимулира метаболизма на клетките. След като потвърди, че светодиодът с червена светлина може да се използва като светлина за растеж на растенията, посоката на изследване постепенно се измества към това дали може да се използва за медицинско лечение.

 

Тъй като клетките се нуждаят от гравитация, за да стимулират растежа, за хората е трудно да лекуват рани в микрогравитация или супергравитация. НАСА се надява да използва червени светодиоди, за да облекчи мускулната атрофия на астронавтите и да ускори заздравяването им.

 

Проучванията показват, че червените светодиодни спектри с дължини на вълните 680nm и 730nm и близки инфрачервени LED светлини при 880nm имат добър ефект на възстановяване върху кожата. Тези технологии могат да се използват както при астронавти, така и при пациенти с диабетна язва или тежки изгаряния.   Изследванията също така установиха, че инфрачервените LED светлини могат да се използват и за облекчаване на болката при химиотерапия и лъчетерапия.

 

С напредването на технологиите и намаляването на цените на светодиодите, на пазара постепенно се появяват лампи за лечение на акне, премахване на бръчки или облекчаване на мускулната болезненост. Червените светодиоди могат да проникнат в кожата за около 1 до 2 мм, което може да стимулира кожата да произвежда колаген или еластичност. Протеинът ускорява зарастването на рани и намалява петна.   Близо инфрачервеният светодиод се използва за насърчаване на метаболизма и има добра функция за предотвратяване на стареенето.

PAR38_red_therapy (60).jpg


предишен: Колко време отнем...

Следващия: на едро 660nm червен...